Varen en historie

Varen langs mooie oude boerderijen en historische panden.

Ontvangst met koffie en iets lekkers bij de Chinese schouw. U gaat richting Giessenburg varen.
U vaart over de Giessen langs schitterende historische boerderijen en andere mooie panden. En dat in het Groene Hart van Nederland.
Bij Museum Het  Reghthuys” meer u aan. Dit unieke museum is gevestigd in het voormalige gemeentehuis van het dorp Giessenburg.
In 1987 heeft de Geschiedkundige Vereniging Giessenburg en Schelluinen dit gebouw gekocht en als museum ingericht. De vereniging heeft, verspreid over drie etages en in verschillende ruimtes, veel voorwerpen uit het verleden van de Giessenstreek tentoongesteld. Naast oude gebruiksvoorwerpen en gereedschappen zijn er ook veel archeologische vonsten, een stijlkamer en een originele tapkast van omstreeks 1900. Ook zijn er voorwerpen vanuit de tweede wereldoorlog, gevonden of gebruikt in de Alblasserwaardse dorpen, te zien.
Enthousiaste supposten vertellen u over de geschiedenis van Giessenburg en de voorwerpen in het museum. In het museum krijgt u nog een consumptie. Daarna vaart u weer verder en na 3 uur bent u weer terug bij de Chinese Schouw.
Onderweg kunt u ook nog een bezoek brengen aan de Graanschuur, een historische inpandige winkelstraat, met diverse winkels op gebied van Counrtyliving & Lifestyle.

U heeft de Sampan 3 uur tot uw beschikking.
Dit arrangement alleen woensdagmiddag en zaterdagmiddag.
Vanaf 6 personen tot maximaal 16 personen.
Prijs inclusief rondleiding, consumpties en entree museum € 22.00 per persoon. – See more at: http://www.desampan.nl/Arrangement-Varen-en-historie#sthash.R0tUOCYf.dpuf